Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Farmers Fun 2019 - Event info

Op deze pagina vind je alle informatie over de Tough Ten Miles Farmers Fun 2019.
Scroll naar beneden en vind alle informatie die je nodigt hebt om jezelf optimaal voor te bereiden om te gezelligste obstacle run van 2019!

Heb je toch nog een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Stuur ons dan een mailtje via info@toughtenmiles.nl .

ALGEMEEN

Farmers Fun 2019
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Farmers Fun 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 maken we ons op voor de 7de editie van de Farmers Fun. De Farmers Fun is het “mud & obstacle paradepaardje” van Oisterwijk georganiseerd door de Tough Ten Miles. Ons spectaculaire parcours leidt de deelnemers door de beroemde de Oisterwijkse bossen en vennen en over maar liefst 13 boerenbedrijven.


De euforie over de spectaculaire en nieuwe hindernissen van de afgelopen editie in 2018 was groot en dat stimuleert ons alleen maar extra om steeds weer te vernieuwen en te verrassen.


De Farmers Fun was in 2018 voor het 3e jaar op rij volledig uitverkocht en daarom belonen wij de deelnemers die de 7de editie absoluut niet willen missen en zich snel inschrijven. Zij scoren ook dit jaar weer mooie kortingen. Naar mate we dichter bij 29 juni 2018 komen zal de ticketprijs steeds een stukje stijgen. Schrijf je dus op tijd in, kies je favoriete startgroep en geniet van maximaal voordeel.

 

Kom maar op Farmers Funners! Wij gaan er voor. Zijn jullie er weer bij?

Afstanden
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Afstanden

De organisatie van de Tough Ten Miles sluit niemand uit en biedt iedereen de kans op een ultieme energy boost. De volwassenen lopen samen en de KIDS hebben een eigen parcours en afstand per leeftijdscategorie. We onderscheiden de volgende categorieën:

 • Tough Men & Super Ladies (inschrijven vanaf 14 jaar) – lopen 2,5 Miles, 5 Miles, 7,5 Miles of 10 Miles.
 • Kids (inschrijven vanaf 4 jaar) – lopen een parcours van 750 mtr – 2,5 km.

Ouder + Kind run

 • Ouder & kind run (ouder en kind t/m 13jaar) – lopen een parcours van 2,5 M na de KIDS run.
  We adviseren een minimale leeftijd bij de kids vanaf 10 jaar! Maar voor de echte sportieve kids onder ons is één of twee jaartjes jonger geen probleem.
Locatie – parkeren – aanmelden
Parkeren TTM

Locatie, parkeren, aanmelden

Start, finish, en party vinden plaats op het uitgestrekte event terrein van Streekpark Klein Oisterwijk. Middels borden op het event terrein vinden deelnemers en toeschouwers hun weg.


Ten opzichte van voorgaande jaren is de vertrouwde parkeerplek gewijzigd. Parkeren kan nu op het parkeerveld gelegen tegenover Zandstraat 18 te Moergestel. Zowel deelnemers als bezoekers kunnen hier parkeren tegen een betaling van € 3,- per auto (graag contact en gepast). Vanuit het nieuwe parkeerveld is de afstand naar de inschrijflocatie gelijk t.o.v. afgelopen jaren (±250 mtr). Bekijk de plattegrond voor de exacte locatie en looproute naar de inschrijflocatie.

 

Parkeren langs de weg ( Oirschotsebaan) is niet toegestaan. Er zal controle zijn vanuit de gemeente en boetes zullen uitgedeeld worden. Het mag enkel op de plek die wordt aangewezen door de parkeerregelaars.

 

Kom je op de fiets? Dan kan je de fiets parkeren bij de ingang van Streekpark Klein Oisterwijk aan de Oirschotsebaan 6 te Oisterwijk.

Op het event terrein vind je borden die je naar het inschrijfbureau leiden. De deelnemers kunnen op vertoon van een e-ticket de enkelband met startnummer en tijdregistratie chip en (indien besteld) het Tough Shirt ophalen.


”Voor de groepen die zijn ingeschreven liggen de startnummers en toebehoren klaar op naam van de hoofdboeker.”

Overnachten
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Overnachten

Alle verhuuraccommodaties op Streekpark Klein Oisterwijk zijn inmiddels geboekt door onze trouwe deelnemers. Overnachten in het weekend van de Farmers Fun kan nog steeds met eigen tent of caravan. Bel daarvoor met de receptie van het streekpark: 013-5282059

Inschrijven
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Inschrijven

Dit jaar hebben we per afstand een apart inschrijfformulier. Dat wil zeggen dat je dus eerst een besluit moet maken over welke afstand je wilt gaan lopen en daarna door kan klikken naar het juiste inschrijfformulier. Ook als je met een groep (6 of meer mensen) in wilt schrijven hebben we een apart inschrijfformulier klaar staan.

Kies hier je afstand, klik en schrijf in:

Reinders Kids Run

Reinders Ouder & Kids run

2,5 Miles

5 Miles

7,5 Miles

10 Miles

Tijdschema

Tijdschema

Het voorlopige tijdschema voor de Farmers Fun 2019, kun je hieronder vinden. Alle tijden zijn onder voorbehoud, en definitieve tijdschema wordt in de maand voor het evenement duidelijk gemaakt!

TICKET INFO

Categorieën
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Categorieën

Tijdens de Farmers Fun kun je in verschillende groepen starten. We onderscheiden de Tough Competition Runners en de Tough Runners. Schrijf jezelf in voor de startgroep naar jouw keuze. Wees op tijd van VOL=VOL.

Tough Competition Runners

Deze runners strijden op hoge snelheid en dingen mee naar de Tough Prices.

 • Starttijd 5 Miles 13.00 uur
 • Starttijd 7,5 Miles 13.10 uur
 • Starttijd 10 Miles 13.20 uur

Tough Runners

Deze runners gaan voor de maximale beleving van de uitdagende Tough Ten Miles edities.

 • Starttijden 2,5 Miles van 11.30 uur
 • Starttijden 10 Miles vanaf 13.40 uur
 • Starttijden 7,5 Miles vanaf 13.50 uur
 • Startijden 5 Miles vanaf 14.00 uur

Kids Run

Voor de KIDS run staat de hele ochtend (vanaf 09.00 uur) ingepland. We starten met de jongste runners van 4-6 jaar, hierna de kids van 7-9 jaar en de kids van 10-13 jaar.

Ouder + kind

De eerste startgroep met ouder en kind gaan van start na de oudste kids groep (±10u45). Ouder en kind lopen een parcours van 4 kilometer, waarover altijd in duo gelopen wordt. Ouder en kind (t/m 13 jaar) krijgen als duo 1 tijdregistratie chip (enkelband) en dus ook 1 eindtijd per duo.
We adviseren een minimale leeftijd bij de kids vanaf 10 jaar! Maar we laten ons graag verassen door de sportieve kids die één of twee jaartjes jonger zijn en deze afstand met hun ouders aan durven.

 

NSK OBSTACLE RUNNING 2018

Hier is nog geen informatie over bekend. Wordt vervolgd.

Startgroepen
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Startgroepen

Geheel in ons bekende en begeerde boerenthema hebben de verschillende startgroepen allemaal een eigen koeiennaam, geselecteerd en bedacht i.s.m. onze boeren.


Je kunt je dus inschrijven voor je favoriete afstand, maar natuurlijk ook voor jouw favoriete koeiennaam! We hebben de volgende namen geselecteerd:

 

10 miles

Bouncing Bertha
Wacky Whitehead
Santiago Sapphire


7,5 miles

Wise Wilma
Lazy Lilly
Tough Theodor


5 miles

Magnificent Maxima
Zippy Zorka
Might Milk
Dirty Diamond


2,5 miles

Astonishing Amber


Reinders Kids run

Amazing Anna
Dusty Dora
Muddy Marry


Reinders Ouder en Kids run

Caeser Celeste
Red Ruby
Shining Santos
ZeeZee Zarina

Group Challenge
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Group Challenge

Groepen strijden mee voor de Group Challenge award op de 5, de 7,5 en de 10 Miles. Een groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Grotere groepen zijn meer dan welkom om in te schrijven en mee te lopen voor de award. Om een gelijkwaardige strijd te krijgen tellen de tijden van 6 snelste teamleden mee voor de eindscore.

Kortingen & Prijsopbouw
Tough Ten Miles - Farmers Fun
Shirts
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Shirts

Het ontwerp van het T-shirt voor 2019 is nog niet bekend. Ook dit jaar zal het Farmers Fun shirt voor de volwassenen van technische hardloop kwaliteit zijn.
Tijdens de EARLY SHIRT periode, tot 1 januari 2019, krijg je het t-shirt gratis bij je inschrijving. Geef dan tijdens het inschrijven bij stap 2 je shirtmaat door.


Alle kids krijgen bij deelname een gratis shirt van katoenen kwaliteit. Ook voor de kinderen geef je de shirtmaat door bij stap 2 tijdens het inschrijven.

Tough Award
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Tough Awards

De Tough Ten Miles heeft unieke prijzen voor de winnaars en winnaressen in de verschillende categorieën. Om mee te dingen naar een prijs, moet je jezelf wel inschrijven voor één van de startgroepen voor de Tough Competition Runners.
Ook zijn er prijzen voor de snelste groepen van de 5, 7,5 en 10 Miles. Wil je als groep strijden voor de overwinning in het groepsklassement maakt het niet uit in welke startgroep je start, de winnaar in dit klassement wordt aan het einde van alle startgroepen bepaalt a.d.h.v. de 6 snelste tijden binnen deze groep.

Voor de Tough Runners in de overige startgroepen en voor de kids hebben wij een unieke Tough Award! Wel eerst de finish halen natuurlijk!

Wat zit er in je ticket?

Check hieronder wat er precies per afstand in je ticket zit!

EVENT TERREIN

Event terrein
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Event terrein

Op de evenementenlocatie serveert de horeca-afdeling van Streekpark Klein Oisterwijk allerlei soorten drank. Vanaf de eerste kop koffie na de opening van het inschrijfbureau tot een heerlijk frisse pils om jouw prestatie aan het eind van de middag te vieren.

 

Het sfeervolle eventterrein wordt compleet gemaakt met lekkere muziek en een aantal mooie foodtrucks met verschillende welverdiende lekkernijen. Kortom, maximale gelegenheid om er een toffe dag van te maken voor deelnemers en bezoekers.

 

Naast de obstakels op het eventerrein worden er ook live beelden uitgezonden vanaf andere delen van de route. Bezoekers kunnen dus met een lekker hapje en drankje in de hand genieten van alle inspanningen die de deelnemers leveren op het parcours.

 

Betaling bij alle horecavoorzieningen gaat via munten die je kunt kopen aan de muntenbalie op het evenemententerrein. De aankoop van munten kan met contant geld, maar er is een mogelijkheid om te pinnen voor deze munten.

Horeca & betaalmiddelen
ff-info-2018-image-10

Horeca & betaalmiddelen

Op het eventerrein zullen alle drankjes ingeschonken worden door het horeca personeel van Streekpark Klein Oisterwijk. Verder zullen er een aantal toffe foodtrucks het terrein opgereden worden om te zorgen voor een diverse food aanbod.

Bij iedere bar en bij iedere foodtruck kun je alleen maar met muntjes betalen. Deze munten kun je midden op het event terrein kopen. We adviseren om contant geld mee te nemen, maar er kan ook zeker gepind worden bij de muntenbalie.

Douchen
ff-info-2018-image-11

Douchen

Op het gehele streekpark zijn 5 plaatsen waar gratis gedoucht kan worden. Je vindt deze douches via de bewegwijzering die aanwezig is op het park. Mocht je de douche tijdens de afgelopen editie niet gevonden hebben? Komend jaar zullen we extra ons best doen om alle douches goed aan te duiden! Tevens ontvang je vlak voor het evenement een plattegrond van het park, waar de douche locaties nauwkeurig op staan aangegeven.

Hottubs
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Hottubs

Natuurlijk zorgen we na de Tough Ten Miles voor een Soft Wellness Treatment. Dat wordt lekker bijkomen in een aantal houtgestookte Hot Tubs.

Kleedruimte & bagageopslag
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Kleedruimte & bagageopslag

De kleedruimte en bagageopslag bevinden zich midden op het vakantiepark van Streekpark Klein Oisterwijk op ±200mtr. van start/finish.
Middels duidelijk wegwijsborden kun je deze plek vanaf het evenemententerrein gemakkelijk vinden. Deelnemers kleden zich om in een aparte ruimte voor mannen en vrouwen. In de kleedruimte is geen toezicht op je bagage.

Iedere deelnemer kan maximaal 1 tas inleveren bij onze speciale (gratis) bagageopslag.
Bij aanmelding aan onze inschrijfbalie ontvang je 2 bandjes met beide hetzelfde nummer. Het ene bandje doe je om je pols, het andere bandje dient als bagagelabel. Maak het bagagelabel vast aan je bagage, zet dit zelf weg bij de bagageopslag en haal na de run je bagage weer op met je startnummer.
Inleveren van bagage bij onze bagageopslag is op eigen risico. Wel wordt iedere tas met bandje, bij de uitgang door ons gecontroleerd op startnummer met het bandje wat je om je pols hebt.

Toeschouwers
ff-info-2018-image-17

Toeschouwers

Het evenemententerrein is de gehele dag vrij toegankelijk, dit is tevens het start en finish gebied van alle startgroepen, dus ook de kids van de Farmers Fun. Op dit terrein zijn tevens een aantal spectaculaire hindernissen gebouwd, bevindt zich het horecaplein en kun je via een LED-scherm en live-verbinding de actie op het  constant in de gaten houden.
Langs het parcours zijn ook een aantal toffe hindernissen te vinden waar je als toeschouwers kan genieten van de geleverde strijd op het parcours.

PARCOURS

Parcours

Parcours

In overleg met de hulpdiensten is er een parcours gemaakt van 6 miles (10 kilomter) Alle spectaculaire obstakels die verspreid staan over de verschillende routes worden zoveel mogelijk naar de nieuwe route verplaatst. Deze nieuwe route zal een waar obstakel spektakel worden. Uiteraard zorgen we voor genoeg verzorgingsposten en afkoelmomenten op het nieuwe parcours.

Verzorging op parcours
ff-info-2018-image-15

Verzorging op parcours

Op het parcours worden er een aantal verzorgingsposten ingericht. Één post staat op het start en finish terrein en drie posten worden verdeeld over het parcours.

Toeschouwers
ff-info-2018-image-17

Toeschouwers

Het evenemententerrein is de gehele dag vrij toegankelijk, dit is tevens het start en finish gebied van alle startgroepen, dus ook de kids van de Farmers Fun. Op dit terrein zijn tevens een aantal spectaculaire hindernissen gebouwd, bevindt zich het horecaplein en kun je via een LED-scherm en live-verbinding de actie op het  constant in de gaten houden.
Langs het parcours zijn ook een aantal toffe hindernissen te vinden waar je als toeschouwers kan genieten van de geleverde strijd op het parcours.

REINDERS KIDS RUN

Reinders Kids Run
Tough Ten Miles - Farmers Fun 29 juni 2019

Reinders Kids Run

De Reinders Kids Run belooft ook dit jaar weer veel spektakel voor de jongste runners van de Farmers Fun. De hele ochtend op zaterdag 29 juni staat in het teken van de Reinders Kids Run. Alle kids kunnen zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes uitleven op alle toffe hindernissen en zich klimmend, klauterend en modder-rollend een weg naar finish banen!


Voor meer informatie over de Reinders Kids Run, 
klik je hier en ga je naar de speciale kids-pagina!