Parcours 2017 met nieuwe en uitdagende obstakels!

In aanloop naar de 5e editie van de Farmers Fun blikken we samen met Ernst, de parcoursbouwer van de Tough Ten Miles, alvast vooruit op het spectaculaire parcours.
Tijdens deze jubileum editie zullen de deelnemers getrakteerd worden op een aantal gloednieuwe obstakels waarvan er een paar een verrassing zullen blijven tot de start van de Farmers Fun op 24 juni.

Aan de hand van 4 vragen neemt Ernst je mee over het mooie uitgestrekte parcours en gaat hij kort in op wat je op 24 juni allemaal kunt verwachten!

 

Wat was voor jou de ultieme reden om te starten met de Tough Ten Miles?

 Als sportief persoon ben ik altijd in voor iets nieuws. Dat we het evenement met de start en finish misschien wel bij ons op het park konden gaan organiseren maakte mij meteen enthousiast. Door te kiezen voor het thema Farmers Fun werd ook het gebied met zijn boeren gekoppeld aan mijn bedrijf en dat past precies bij mijn omschakeling van Camping de Boskant naar de nieuwe naam Streekpark Klein Oisterwijk. Wij willen onze gasten juist de streek laten beleven zowel op als buiten het park.

 

Wat is jouw ultieme moment sinds de oprichting van de Tough Ten Miles en wat is volgens jou de belangrijkste reden dat de onze deelnemers steeds meer vrienden meenemen naar ons evenement?

Het ultieme en mooiste moment komt eigenlijk elk jaar terug en dat is als iedereen weer veilig is teruggekeerd en tevreden naar huis gaat maar als ik moet kiezen dan is dat we vorig jaar besloten om niet twee keer dezelfde route te lopen met de 10 miles maar er één grote ronde van te maken. Veel extra werk maar het contact met de nieuwe boeren was en is erg leuk!


Je bent verantwoordelijk voor het parcours, kun je beschrijven wat jij het leukte stuk uit het parcours vindt?

Met de extra twee lussen worden de nieuwe boeren bezocht. Deze twee lussen zijn landschappelijk heel anders maar erg mooi gelegen. De een gaat het meest door de weilanden en de anderen lus weer door de bossen. Ook deze boeren stellen het bedrijf weer open voor de lopers en bieden, samen met ons, weer bijzondere uitdagende obstakels. En ook deze zijn, soms met hulp van elkaar, weer door iedereen te doen. Boer Bart en boer Bart en familie zorgen samen weer voor de nodige modder en zullen iedereen weer verassen!

 

Waarom moeten deelnemers van de afgelopen jaren echt terug komen voor deze 5e editie?

We zijn de nieuwe obstakels al aan het bouwen! Ook hebben we een paar uitdagende obstakels bedacht waarbij je het niet droog zult houden. Ik verklap nog niets maar het heeft te maken met natuurlijk water, netten, touwen en hoogte.