Hoe bereid je jezelf voor op je eerste obstacle run?

Ben je op zoek naar een spectaculaire en fysieke uitdaging? Klinkt ‘van top tot teen onder de modder zitten’ jou als muziek in te oren? Dan ben je er wellicht klaar voor om je eerste obstacle run te starten!

 

Of het nu de Tough Ten Miles is, Mud Masters, Strong Viking, de Break Out Run of een andere obstacle run, wees gewaarschuwd: Dit zijn verre van standaard hardloopwedstrijden. Obstacle running vraagt een unieke benadering van opbouw voor zowel de training als run zelf.

 

Voor een succesvolle run is het cruciaal om voorbereid aan de start te verschijnen. Het halen van de finish met een brede glimlach op je gezicht is natuurlijk het ultieme doel maar geen sinecure om het te behalen. Om tot dit resultaat te komen zijn er natuurlijk een aantal strategieën voor handen, wij presenteren je hier graag de basics.

 

Obstacle running is een unieke en super leuke manier om een weekenddag te spenderen en savonds ergens over op te kunnen scheppen in de kroeg. Met een goede planning, voorbereiding en realistische verwachtingen voor de run, maak jij jezelf klaar voor een te gekke eerste obstacle run.

 

Mocht je nog steeds aarzelen, onthoud dan vooral dat veel mensen die hun eerste obstacle run lopen helemaal geen super atleten zijn. Als je redelijk fit en gezond genoeg bent om te trainen, dan kun je waarschijnlijk je eerste obstacle run lopen zonder al te veel problemen.

 

Volg de aanwijzingen en tips op die wij je presenteren in dit artikel om je voor te bereiden en dan zou het zo maar kunnen dat je jezelf verrast met je eigen resultaat tijdens je eerste obstacle run. Zodra je de finishlijn gepasseerd bent zal je ongetwijfeld ervaren dat het helemaal niet vanzelf ging, maar dat het ‘t absoluut waard was!

 

Hoop altijd voor het beste, bereid je voor op het slechtste en verwacht het onverwachtte. Let’s go for it, your first obstacle run!

Rest je nog 1 ding te doen, namelijk inschrijven! Ga direct naar de inschrijfpagina en meld je aan voor de Farmers Fun: www.toughtenmiles.nl/inschrijven

 

(Bron: Jason Fitzgerald, fix.com, apr. 2015)

info-gids-naar-naar-eerste-run